TUJUAN

Memberi kempen kesedaran awam keselamatan internet dengan tema " Klik Dengan Bijak". Kempen ini mempunyai tujuan  untuk keselamatan, waspada dan tanggungjawab.

AKTIVITI

Tayangan Video Klik Dengan Bijak bagi menghasilkan pengguna yang celik teknologi dan kandungan media baru.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Membantu peserta membuat permohonan ke institusi Pendidikan Mara.

AKTIVITI

Petugas memberi tunjuk ajar kepada peserta cara untuk membuat permohonan

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Membantu peserta menyiapkan tugasan kerja khusus tingkatan 5 menggunakan Microsoft Powerpoint dan postermywall untuk membuat rekabentuk logo produk. Peserta dapat meningkatkan kemahiran menggunakan Powerpoint dan Postermywall.

AKTIVITI

Petugas memberi tunjuk ajar kepada peserta cara untuk memilih template rekabentuk logo yang tersedia di dalam laman sesawang postermywall dan cara untuk memasukan kedalam microsoft powerpoint dan seterusnya cara untuk menyimpan file ke format jpeg.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Membantu peserta memuat naik dokumen ke dalam laman sesawang E-Maik bagi permohonan Bantuan Pengajian Tinggi

AKTIVITI

Petugas memberi tunjuk ajar kepada peserta cara untuk scan dokumen ke format pdf dan cara untuk memuat naik dokumen di laman sesawang E-Maik bagi permohonan Bantuan Pengajian Tinggi.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Pertandingan membuat poster menggunakan aplikasi Canva. Disertai seramai 20 orang peserta yang terdiri dari pelajar Sekolah Menengah. Pertandingan mencipta poster yang bertemakan Klik Dengan Bijak(KDB) ini diadakan sempena Hari Bersama Komuniti yang diadakan di PEDi Gemang, Disamping itu, pertandingan ini dapat meningkatkan kemahiran peserta untuk menggunakan Canva untuk menghasilkan Poster yang menarik.

AKTIVITI

Petugas memberi taklimat berkaitan terma dan syarat pertandingan membuat poster dan cara untuk menggunakan aplikasi canva.

Gambar Klik Disini