TUJUAN

Membantu memberi tempat yang selesa dan kelajuan internet yang tinggi bagi memudahkan pelajar mengikuti kelas online.

AKTIVITI

Pelajar universiti mengikuti kelas online di Pusat Internet Komuniti Ayer Lanas.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Sebagai usaha untuk membendung serta menamatkan pandemik Covid-19 di Malaysia. Kempen ini merupakan strategi Kerajaan Malaysia untuk memastikan sebanyak mungkin penduduk di Malaysia menerima vaksin bagi menyelamatkan nyawa. Vaksin ini diberi secara percuma dan dilaksanakan secara berperingkat bermula dengan petugas barisan hadapan dan akan disusuli oleh semua rakyat.

AKTIVITI

Peserta yang belum mempunyai Mysejahtera akan dibantu oleh petugas untuk memasang Mysejahtera di dalam telefon pintar mereka dan mendaftar Vaksin. Bagi yang telah mempunyai Mysejahtera mereka hanya perlu mendaftar vaksin sahaja.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Memberi pendedahan dan meningkatkan kemahiran peserta menggunakan Adobe Photoshop bagi membolehkan peserta menghasilkan imej yang lebih menarik dan mempunyai resolution yang tinggi.

AKTIVITI

Petugas memberi tunjuk ajar cara untuk memasukan imej, mengedit gambar, dan cara untuk menyunting gambar, menggunakan magnetic lasso dan lain-lain peralatan yang terdapat di dalam Adobe Photoshop.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Memberi latihan asas pemprosesan kata Microsoft word kepada peserta yang merupakan pelajar lepasan SPM. Peserta diberi latihan menaip dan membuat resume. Selain itu, peserta juga diberi tunjuk ajar cara untuk membuat pendaftaran pekerjaan secara online melalui laman sesawang SPA8

AKTIVITI

Peserta membuat resume dan membuat pendaftaran pekerjaan SPA9

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Memberi latihan kepada peserta cara untuk mempromosikan produk di dalam akaun shopee bagi membantu meningkatkan pendapatan usahawan.

AKTIVITI

Petugas memberi tunjuk ajar cara untuk memasukan produk ke dalam akaun shopee

Gambar Klik Disini