TUJUAN

Membantu pelajar Kolej Komuniti membuat Slide perbentangan menggunakan powerpoint bagi menyiapkan tugasan yang diberikan oleh pensyarah.

AKTIVITI

Petugas memberi penerangan cara untuk membuka lembaran kerja,  menaip, menambah slide, menukar jenis dan saiz tulisan,  memasukan gambar, animasi , kesan bunyi dan cara untuk menggunakan template pada slide.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Membantu pengguna untuk membuat pendaftaran baru akaun online banking Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB). Ini dapat memudahkan pengguna untuk melaksanakan sebarang urusan tanpa perlu ke bank.

AKTIVITI

Petugas membantu peserta membuat pendaftaran Online Banking.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Membantu memberi tempat yang selesa dan kelajuan internet yang tinggi bagi memudahkan pelajar mengikuti kelas online.

AKTIVITI

Pelajar universiti mengikuti kelas online di Pusat Internet Komuniti Ayer Lanas.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Membantu pelajar sekolah rendah tahun 6 untuk mengikuti kelas etuisyen secara online dengan harga yang murah. Kelas ini juga di ajar oleh guru yang berpengalaman di dalam subjek yang dipilih oleh pelajar.

AKTIVITI

Kelas etuisyen ini di adakan secara online, peserta bebas untuk mengikuti kelas e tuisyen yang diadakan secara online di rumah atau di PIK. Peserta juga akan membuat latihan online bersama-sama dengan guru.

Gambar Klik Disini

TUJUAN

Sebagai usaha untuk membendung serta menamatkan pandemik Covid-19 di Malaysia. Kempen ini merupakan strategi Kerajaan Malaysia untuk memastikan sebanyak mungkin penduduk di Malaysia menerima vaksin bagi menyelamatkan nyawa. Vaksin ini diberi secara percuma dan dilaksanakan secara berperingkat bermula dengan petugas barisan hadapan dan akan disusuli oleh semua rakyat.

AKTIVITI

Peserta yang belum mempunyai Mysejahtera akan dibantu oleh petugas untuk memasang Mysejahtera di dalam telefon pintar mereka dan mendaftar Vaksin. Bagi yang telah mempunyai Mysejahtera mereka hanya perlu mendaftar vaksin sahaja.

Gambar Klik Disini